aluminijumska BRAVARIJA

Dugotrajnost, uske vidljive površine, raznovrstan dizajn, jednostavno održavanje,
visoki nivo sigurnosti iveće dimenzije, glavne su prednosti odabira aluminijumskih prozora i vrata.

Kao i u ostalim segmentima, i u proizvodnji aluminijumske bravarije sarađujemo sa najboljima kako bismo izgradili
MEPRO dimenziju kvaliteta i ponudili vam proizvod kakav se od nas i očekuje. Dostupan. Pouzdan. Siguran.

FEAL TERMO 65

sistem za izradu
prozora, vrata i
fiksnih stijena

Sistem TERMO 65 je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra i spolja), vrata (otvaranje unutra i  spolja) i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 65 i 73 mm.

Pored osnovnog rješenja ram/krilo sa ravnim linijama, moguća su rješenja ram/krilo i sa zaobljenim spoljnim linijama. Prekid termičkog mosta se postiže poliamidnim trakama od 22 mm. Radi dodatnog poboljšanja termičkih karakteristika profila, u komore profila se ugrađuju profilirani štapići od XPS -a (ekstrudirani polistiren – ʎ=0.035 W/m2K) i takvi profili dobijaju u nazivu slovo F. Brtvljenje je izvedeno EPDM brtvama. Mogući tipovi otvaranja prozora: otklopno, zaokretno, otklopno-zaokretno, zaokretno otvaranje spolja, zaokretno oko srednje ose.

Mogući tipovi otvaranja vrata: otvaranje prema unutra i spolja. Sistem je kompatibilan sa fasadnim sistemima. Mogućnost odabira profila sa žlijebom 16/13. Okov koji se ugrađuje u sistem je standardni za eurožlijeb 15/20 i za žlijeb 16/13.

Preuzmi brošuru

savršenstvo u aluminijumu

FEAL

Imajući u vidu dinamično i zahtjevno tržište koje se konstantno mijenja, FEAL insistira na najvišim standardima proizvodnje: savremeno opremljeno postrojenje za ekstrudiranje aluminijuma, elektrostatsko plastificiranje i anodno eloksiranje, kao i mašinama za obradu aluminijumskih profila.

FEAL svoj razvoj zasniva isključivo na stvaranju sopstvenog stručnog tima koji prati svjetske trendove u projektovanju i nudi kompletne serije za proizvodnju aluminijumskih sistema. Aluminijski profili i sistemi svojim dizajnom mogu biti prilagođeni specifičnim potrebama klijenata u arhitekturi i industriji, od ideje do finalizacije proizvoda.

Dugotrajnost, uske vidljive površine, raznovrstan dizajn, jednostavno održavanje,
visoki nivo sigurnosti i veće dimenzije, glavne su prednosti odabira aluminijumskih prozora i vrata.

Kao i u ostalim segmentima, i u proizvodnji aluminijumske bravarije sarađujemo sa najboljima kako bismo izgradili
MEPRO dimenziju kvaliteta i ponudili vam proizvod kakav se od nas i očekuje. Dostupan. Pouzdan. Siguran.

ALUMIL SMARTIA M11000

okretni termički
izolovan sistem

SMARTIA M11000 je okretno/nagibni sistem sa izolacijom koji može zadovoljiti najzahtjevnije potrebe zahvaljujući velikom broju rješenja i dizajna.

Preuzmi brošuru

Gradimo savršenstvo svaki dan

ALUMIL

Sa više od 30 godina iskustva i 2200 zaposlenih, ALUMIL je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije
u svojih 12 fabrika u Evropi.

U modernim proizvodnim postrojenjima uz strogu kontrolu kvaliteta cijelog proizvodnog procesa, ALUMIL omogućava kreiranje vrhunskih proizvoda visoke upotrebne vrijednosti. Kontinuirani cilj istraživanja i razvoja u kompaniji je da bi ponudila unikatna rješenja, sa inovativnim karakteristikama, koja u potpunosti pokrivaju potrebe klijenata.